Tort Iulia

de Miha in Torturi, 7 Iun 2010 | 7672 vizualizari

 

un tort ce l-am pregatit pentru o prietena draga noua... Nu am poze pentru sectiune, dar poate o sa intre ea sa spuna impresiile vis-a-vis de acest tort. :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1/2 cana faina
  • 30 g cacao
  • 200 g nuca
  • 50 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema ganache:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru crema de frisca:
  • 400 ml frisca lichida
  • 50g zahar
  • 50 g nuca
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iulia:

Blat:

Ouale se bat cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat nuca macinata.

Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor. Punem si untul topit si racit, esenta de rom si omogenizam usor.

Aluatul se imparte in 3 parti si se coace cate o foaia in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu spre mare (200 grade), pana la rumenirea usoara, timp de 8-10 minute,

Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.

Crema ganache de ciocolata

Intr-un vas se pune la incalzit frisca lichida, pana la punctul de fierbere.  Se adauga ciocolata bucatele si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece, pentru cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare crema ganache cu o zi inainte sau de seara pentru dimineata.

Crema de frisca:

Zaharul il caramelizam. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a racit si intarit, macinam grosier, la robotul cu cutit metalic. Sau punem intr-o punga groasa si batem cu ciocanul de snitele.

Batem frisca, apoi adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.

Fiecare blat se unge cu un strat subtire si uniform de crema ganache si inca unul de frisca cu caramel. Se suprapun si se pun in tava (detasabila) in care am copt foile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pana a doua zi. Sau pentru cel putin 4-5 ore.

Se orneaza cu frisca si inimioare de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iulia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

iuliaiotovici 1

11.06.2010, 23:33

Mii de multumiri ! Nu gasesc cuvinte sa spun cit de bun a fost ! Multumim ca l-ai facut cu mare drag! Se va vorbu despre acest tort si la Lomdra, cu siguranta !

iuliaiotovici 1

11.06.2010, 23:35

... O mare onoare ca un tort facut de tine imi poarta numele !

Miha 1

12.06.2010, 00:03

Iulia draga, daca zici ca a fost bun inseamna ca s-a simtit ca l-am facut cu drag.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure